The best Side of Topraksız tarım

Tarım sektöründe farklı yöntemler kullanılarak sürdürülebilirlik konusunda gelişim amaçlanır. Dış etkenlerin baskın olduğu bu sektörde çalışmaların çoğu bu etkileri en aza indirmeye yöneliktir. Doğal afetler, hava durumu ve bilinçsiz uygulamalar gibi pek çAlright sebeple verimsiz hasat elde edilebilir ve maddi kayıplar yaşanabilir.

000'den fazla hektar mahsul alanına zarar verdi ve kayıp three milyar doları aştı. Ancak hidroponik tarım kapalı ortamlarda gerçekleştirebilen bir tarım yöntemi olduğu için bu gibi sorunları ve riskleri tamamen ortadan kaldırabilmektedir.

- Ayrıca topraksız tarımın faydaları arasında bulunan, sınırlı arazi alanları veya kentsel bölgeler gibi alanlarda tarım yapma yeteneği sağlayarak yerel gıda üretimini teşvik ediyor. 

Potansiyel hastalıklar daha iyi kontrol edildiği için daha az pestisit ve kimyasal madde gerektirir. Bitkilerin üzerinde uçan kuşlardan veya tarlada yuva yapan hayvanlardan ve çevresel pestisitlerden kaçınılabilir. BirçOkay çevre kontrollü tarım çiftliği, bitkileri böcek salgınlarından korumak için pestisitler yerine haşere sorununu önlemek veya bunlarla başa çıkmak için entegre haşere yönetimini (yırtıcı böcekler) kullanır.

Devlet Yardımları BKK çerçevesinde; seracılık yatırımları; bölgesel teşvik için KDV istisnası, gelir vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği ve faiz desteği gibi avantajlar çiftçilerimize sunuluyor. 

Bitkilerin ihtiyacı olan besin ve suyun tespit edilip bu ihtiyaçları toprak dışında bir ortamda temin ederek bitki yetiştirilen yöntem, topraksız tarımdır. (one) Bu yöntemde bitkilerin gelişimi için gerekli olan mineraller, besinler, su miktarı ve diğer elementler hesaplanır. Bu hesaplamalara uygun şekilde planlar oluşturulur ve üretim için uygulamaları yapılır.

Besin çözeltisinin bitki köklerine damlacık veya sisleme şeklinde verilmesine Aeroponik Kültür adı verilmektedir. Bu teknikte asıl amaç, bitki köklerinin hem oksijen hem de besin yönünden ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılamaktır. Akan Su Kültüründen sonra en fazla kullanılan ikinci topraksız tarım üretim tekniğidir.

Burada asıl amaç, bitkinin su tutma kapasitesinin yüksek olduğu bir katı ortamda sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlamaktır.

Buraya kadar okuduysanız, en azından here büyüyen bitkilerle ilgileniyorsunuz. Tekniğiniz veya neyi geliştirmek istediğiniz önemli değil, ilk advertım daha yeni başlıyor.

Aeroponik sistem, bitkilerin köklerinin havada asılı olarak tutulduğu ve besin çözeltisinin püskürtülerek köklere ulaştırıldığı bir topraksız tarım yöntemidir. Bu sistemde bitkiler, toprak kullanılmadan sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyür, böylece verimlilik artar.

Örneğin düşük basınçlı bir aeroponik sistem kurmak, ultrasonik sistemden çOkay daha uygun fiyata geliyor. Yetiştirilecek bitkiye en yüksek verimi kazandıracak, bütçeye en uygun sistemin uzmanlara danışılarak belirlenmesi gerekiyor.

Besin çözeltisi hazırlama: Bitkilerin ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerini içeren bir besin çözeltisi hazırlanmalıdır. Bu çözelti, bitkilerin köklerine doğrudan verilecektir.

Evde topraksız tarım için en önemli malzeme, bitkilerinizi büyüteceğiniz hidroponik veya aeroponik bir sistemdir. Bu sistemler, bitkilerin köklerini su veya hava içinde tutarak gelişmelerine olanak sağlar.

1,250 UP Ödüllü Soru: Kuantum fiziği veya süperiletkenler gibi fenomenler, termodinamiğin yasalarını aşarak sonsuz enerji elde etmenin yolunu açabilir mi? Hemen cevapla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *